Storebror

På starten av dette semesteret flyttet jeg inn i et nytt kollektiv som i tillegg til meg består av to trans menn og to homofile cis menn. Det har vært fint å omgås andre skeive; det gir meg større rom for å være meg selv, og jeg kan lære mye fra denne gjengen.

De to guttene som er trans er begge yngre enn meg og er i prosessen av å starte hormonbehandlingen sin. Selv om min egen fremgang bare er "a drop in the bucket" som amerikanerne liker å si, så har jeg likevel kommet lengre enn dem og har derfor tatt på meg en slags rolle som storebror.

Jeg vet selv hvor skummelt alt var i begynnelsen, og da jeg startet var jeg helt alene om det og måtte finne ut av alt på egenhånd. Jeg brukte mye tid og energi på å finne ut hvilke klær jeg kan bruke for å passere best mulig, og det tok tid før jeg ble trygg på å sette injeksjoner på meg selv. Hvis jeg kan gjøre det litt enklere for noen andre, så føler jeg at det er verdt det.

Så er det litt greit å ha noen som kan arve alle klærne jeg vokser ut av, så er kofferten lettere når jeg skal hjem til Norge!


Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Sprøytedrama

Nedre kirurgi i utlandet (EU/EØS) - Hvordan få støtte fra HELFO

Det ingen fortalte meg om hysterektomi (Hysterektomi - del 2)

Nedre kirurgi: Del 2 - Hvordan utføres nedre kirurgi?

Testosteron: Dette skjer med kroppen