Storebror

På starten av dette semesteret flyttet jeg inn i et nytt kollektiv som i tillegg til meg består av to trans menn og to homofile cis menn. Det har vært fint å omgås andre skeive; det gir meg større rom for å være meg selv, og jeg kan lære mye fra denne gjengen.

De to guttene som er trans er begge yngre enn meg og er i prosessen av å starte hormonbehandlingen sin. Selv om min egen fremgang bare er "a drop in the bucket" som amerikanerne liker å si, så har jeg likevel kommet lengre enn dem og har derfor tatt på meg en slags rolle som storebror.

Jeg vet selv hvor skummelt alt var i begynnelsen, og da jeg startet var jeg helt alene om det og måtte finne ut av alt på egenhånd. Jeg brukte mye tid og energi på å finne ut hvilke klær jeg kan bruke for å passere best mulig, og det tok tid før jeg ble trygg på å sette injeksjoner på meg selv. Hvis jeg kan gjøre det litt enklere for noen andre, så føler jeg at det er verdt det.

Så er det litt greit å ha noen som kan arve alle klærne jeg vokser ut av, så er kofferten lettere når jeg skal hjem til Norge!


Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Partienes standpunkt om transpersoners rettigheter

Sprøytedrama

Hormonbehandling i Norge (Del 1)

Testosteron: Dette skjer med kroppen

Nedre kirurgi i utlandet (EU/EØS) - Hvordan få støtte fra HELFO