"Brystmelk" eller "brystkassemelk"?

 På NRK programmet Debatten ble det i går sendt en episode kalt Hun, han, hen, og hva mer? med undertittelen Lovendringer endrer vårt syn på kjønn. Er det biologi eller identitet som bør ha forrang?. Jeg har lenge likt Debatten og ble glad da temaet om kjønnsidentitet fikk sin tur.

På venstresiden var debattantene som var "pro-trans", mens på høyresiden var debattantene som var "anti-trans", for å si det kort oppsummert. Venstresiden forsøkte å få frem vanskelighetene transpersoner møter i Norge i dag, mens høyresiden uttrykte sin frykt rundt situasjoner som kan oppstå når personer er trans.

Problemet med denne episoden var at debatten gikk i en retning som i svært liten grad gjenspeiler det faktiske problemet. Blant annet nevnte den ene debattanten på høyresiden at hun synes det var problematisk at helsefagarbeidere i noen land opplæres til å bruke kjønnsnøytrale begreper. Det ble blant annet stilt spørsmål om hvorvidt ordet "brystmelk" måtte erstattes med "brystkassemelk".

Nå skal det sies at jeg er ikke allvitende, og ei heller en klok mann. Men svaret på dette spørsmålet har jeg, og vil derfor besvare spørsmålet med et sitat av meg selv:

Jeg gir da ett hundre prosent blanke faen i om du kaller det for "brystmelk" eller "brystkassemelk". Jeg har ikke fullverdige menneskerettigheter. Staten Norge har bestemt på mine vegne at jeg ikke skal få barn. Du kan kalle det brystmelk, brystkassemelk eller hyllebærsaft for hva jeg bryr meg, for den diskusjonen der tar jeg ikke.

Levi Sørum, 2022Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Sprøytedrama

Nedre kirurgi: Del 5 - De tyske klinikkene

Nedre kirurgi: Del 2 - Hvordan utføres nedre kirurgi?

Hormonbehandling i Norge (Del 1)

Hvorfor "transe" er et skjellsord