La meg starte med å introdusere meg selv

Hei. Jeg heter Levi og er en norsk trans mann, og i dag kommer jeg helt ut av skapet. Jeg er en datateknologi student som nettopp har fylt 23, og tenkte det var på tide å la verden bli kjent med den virkelige personen bak ansiktet til den sjenerte jenta du kanskje kjente meg som. For til tross for hva du ser når du ser meg, så er jeg ikke en jente, det har jeg aldri vært.
Jeg er nemlig en trans mann. Hva vil det si, spør du? Det betyr at jeg ble født med en kvinnelig kropp, XX kromosomer, livmor og hele pakka. Til tross for dette, skjedde det noe gjennom svangerskapet som gjorde at min kjønnsidentitet utviklet seg til å bli det av en gutt. I dag, 23 år senere, har jeg en kvinnekropp selv om jeg i mitt sinn er en mann.
Du har helt sikkert hørt historier om å være "født i feil kropp", og hvordan en har visst fra tidlig barndom at de var et annet kjønn en de ble født med, kledde seg som "det motsatte kjønn" og hvordan hen kun hadde interesser ment for dette kjønnet. Dette stereotypiske narrativet hører ikke hjemme hos meg, så hvis det er det du vil lese om kan du finne deg en annen transblogg.
Jeg er her for å skrive om mine egne opplevelser som transperson i håp om at andre som føler at de ikke passer inn i det trange stereotypiske bildet av transmennesket kan se at de ikke er alene, og forhåpentligvis utdanne utenforstående og normalisere temaer som mange kanskje synes er fremmede og sære, men som er en del av min hverdag.
Dersom jeg har kommet ut av skapet til deg så betyr det at du har en plass videre i livet mitt, og denne plassen er det du selv som velger om du vil ha eller ikke. Dersom du ikke støtter mitt valg til å gjennomgå transisjon, så er det også greit. Da går du videre med ditt, og jeg går videre med mitt, så fylles den plassen av noen andre. Om du derimot støtter meg, så vit at jeg er takknemlig og glad for å ha deg ved min side når jeg gjennomgår mitt livs største forandring.
Jeg gleder meg til fremtiden!

Kommentarer

 1. Heia! Vil bare vite at æ syns du e kjempekul og æ støtte dæ all the way! Kult navn også, det passe dæ �� Klem ❤️

  SvarSlett
 2. Hei! Syns det e kjempebra at du velge å leve som den du e, og at du står fram som transmann!!
  Æ e skikkelig glad for at du står fram som den du e, slik at du kan leve ditt beste liv! Ønske deg all lykke og glede på din reise, og vil at du skal vite at æ e kjempeglad på dine vegne <3 Mange klemmer fra Elin!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, Elin! Det setter æ stor pris på : )

   Slett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Sprøytedrama

Nedre kirurgi: Del 5 - De tyske klinikkene

Nedre kirurgi: Del 2 - Hvordan utføres nedre kirurgi?

Hormonbehandling i Norge (Del 1)

Hvorfor "transe" er et skjellsord