Mindfulness og body positivity

Insomni og dysfori

Som jeg sa i et tidligere innlegg, så er noen dager vanskeligere enn andre. Enkelte dager er derimot helt ødeleggende. Nå har dysforien truffet meg igjen, og den har truffet hardt. Jeg sitter våken klokken 4 natt til mandag fordi dysforien min igjen trigger insomni. Jeg sover ikke og i tillegg lider jeg hvert sekund jeg er våken. Jippi!
Jeg har prøvd alle mulige avslapningsteknikker og legens råd for god søvnhygiene. Det som holder meg våken natt etter natt sitter på innsiden, som en kløe jeg ikke kan nå til, eller en fantomsmerte i min egen eksistens. Det forsvinner ikke, og det finnes heller ingen ting som hjelper mot det.
Jeg har en liter vodka liggende under sengen som jeg kjøpte på sjappa borti gata for 6 dollar. Jeg tenker ofte at det ville vært befriende å styrte til jeg sluknet for å slippe unna bevisstheten, men jeg har logisk innsikt nok til å skjønne at dette ikke er noen løsning. Jeg har hatt avhengig adferd gjennom hele livet for å takle dysforien, og den har kun endret form etter hvert som jeg har blitt eldre; dissosiering, godteri, tv-spill, sulting, selvskading, tv-serier oppkast og studier. Det er den samme gamle skiten med ny innpakning, og jeg har ikke tenkt å fortsette denne runddansen slik at jeg også kan krysse av "alkoholiker" på sjekklisten av hva som feiler meg.
I stedet, som det tenkende, rasjonelle mennesket jeg er, søkte jeg heller visdom fra en entitet som er mye klokere enn meg selv; nemlig internett.

Internett slår til igjen

Mellom svarene på hvordan å håndtere kjønnsdysfori kommer jeg over denne perlen: "praktisér mindfulness". Hva er mindfulness, spør du? Dersom du googler det finner du nok flere lange og kompliserte beskrivelser på hva det går ut på, men tillat meg å oppsummere: du har bena i kryss, puster sakte og observerer omgivelsene mens du sitter på den svette bakenden din og venter på at problemene skal gå over av seg selv. Jeg aner ikke hvem som kom på denne dårlige unnskyldningen av et råd, men jeg kan se for meg en suburbian, hjemmeværende hvit dame et sted i verden, som lager hjemmelagde såper og avokado-smykker dagen lang, og som på et tidspunkt har funnet ut at det å sitte i stillhet med kun sine egne tanker, mens hjernen er betent på faenskap og kjører på høygir, er en god idé. Takk for klokskapen, sier jeg. Men kan jeg neste gang få et råd som hjelper mot virkelige problemer?
Når jeg har snakket om dysforien min med andre mennesker på nettet hender det jevnlig at jeg får noen flotte visdomsord fra cis folk som prøver å gi meg råd om noe de selv ikke har erfaring eller evne til å forstå. Den mest populære som går igjen er å rett og slett bare akseptere den vakre kroppen din for det den er, og å elske den og alle de fantastiske tingene den kan gjøre. Dette cringy fenomenet kalles "body positivity", og er enda et fullstendig ubrukelig gullkorn.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Sprøytedrama

Nedre kirurgi: Del 5 - De tyske klinikkene

Nedre kirurgi: Del 2 - Hvordan utføres nedre kirurgi?

Hormonbehandling i Norge (Del 1)

Hvorfor "transe" er et skjellsord