Stemmeskiftet

Nå virker det som at hver gang jeg snakker med noen jeg ikke har sett på lenge så får jeg alltid høre at stemmen min har blitt så mye dypere siden sist. Den har blitt så dyp nå at det er aldri noen som feiltolker meg for å være kvinne lengre, og jeg tror snart jeg er på det punktet hvor stemmen slutter å bli dypere, men heller begynner å stabilisere seg der den er.

Det er utrolig varierende hvordan stemmeskiftet skjer hos forskjellige trans menn, og jeg har sett tilfeller hvor folk har gått på testosteron i flere år før de fikk en ordentlig dyp stemme, mens noen får det aldri i det hele tatt. Svært mange trenger stemmetrening for å høres ut som en gutt.

Jeg, derimot, har sluppet unna alt det, og for det føler jeg meg utrolig heldig. Ikke bare fikk jeg dyp nok stemme til å bli tolket som gutt etter 2-3 måneder, men allerede etter 4 måneder har jeg fått en skikkelig mannestemme!

Det er vanskelig for meg å høre forskjellene når jeg snakker, derfor har jeg regelmessig brukt Voice Pitch Analyzer appen til å måle rekkevidden til stemmen min, og har nå satt sammen resultatene inn i ett bilde.
Helt til venstre er målingen jeg tok dagen før jeg startet testosteron, og helt til høyre er målingen jeg tok i går. Ikke bare er jeg innenfor mannlig rekkevidde, men jeg begynner å nærme meg den dypere enden av den. Og det føles flott!

Jeg har blitt mer glad i å prate, og tør nå å synge når det er andre folk i nærheten. Sangstemmen min har kanskje blitt mindre pen å høre på, men det spiller ingen rolle for meg, fordi det høres riktig ut.Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Sprøytedrama

Hormonbehandling i Norge (Del 1)

Det ingen fortalte meg om hysterektomi (Hysterektomi - del 2)

Hvorfor "transe" er et skjellsord

Carl Lapp - En samisk trans mann fra 1600-tallet