Østrogen + progesteron = kreft

De fleste innleggene mine om dysfori skrev jeg før jeg begynte på hormoner, og etter det ble dysforien dempet. Det merket jeg godt, men skjønte ikke å sette pris på dysforiens fravær før den nylig kom brasende inn døra for å sparke meg i ræva. De siste dagene har vært fæle, og jeg har vært svært fortvilet fordi jeg trodde testosteron skulle hjelpe mot den verste dysforien.

Hormonsyklusen

Selv om jeg tar testosteron så har jeg fremdeles fungerende eggstokker og livmor, og produserer dermed normale mengder kvinnelige kjønnshormoner etter en månedlig syklus. Den første uken er mengden kvinnelige kjønnshormoner lave, den neste uken får en høyere østrogen- og testosteronnivå i en kort periode. I løpet av de to siste ukene stiger både østrogen og progesteron mens testosteronnivået synker.
Jeg bruker en syklus app kalt Clue hvor jeg fører inn når jeg blant annet er dysforisk, har mest akne og sover lite. Ikke overraskende kommer symptomene ofte dagen før jeg skal ta testosteronsprøyta, og den aller verste opphopningen av symptomer finner sted i slutten av hormonsyklusen min.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Sprøytedrama

Nedre kirurgi: Del 5 - De tyske klinikkene

Nedre kirurgi: Del 2 - Hvordan utføres nedre kirurgi?

Hormonbehandling i Norge (Del 1)

Hvorfor "transe" er et skjellsord