Vel gjennomført toppkirurgi

I går opererte jeg vekk brystene. Det var et utrolig vanskelig valg å ta, men jeg tror likevel jeg valgte riktig.

Dagen før operasjonen snakket jeg med psykologen min for å få sortert tankene litt. Det kan virke som frykten jeg hadde for å gjennomføre er ganske naturlig, fordi det er snakk om en stor endring.

Venninnen min Ida hadde reist til Oslo for å være med meg, og det hjalp veldig å ha en avslappet person med meg. Hun hadde tatt med en gulrotkake som hun hadde bakt selv, som vi spiste kvelden før.

Før kirurgien

Jeg møtte opp klokken 7:45 på klinikken, hvor jeg tok noen piller med en gang jeg kom. Jeg ble bedt om å gå på do og deretter kle av meg alt bortsett fra bokseren og ta på meg en morgenkåpe. Så satt jeg meg på en stol og ventet på kirurgen.

Kirurgen kom inn og snakket litt med meg, så tok han før-bilder av brystene mine foran en svart vegg. Deretter tegnet han med tusj slik at han viste hvor han skulle snitte.

Etterpå ble jeg vist inn til operasjonsrommet hvor jeg ble bedt om å legge meg på benken. De stakk en nål i hånda mi slik at de kunne gi meg det jeg trengte av narkose, så satt de tuppen av en slange i neseboret mitt slik at jeg skulle få nok surstoff.

De snakket meg gjennom alt de gjorde, og plutselig husker jeg ikke mer


Etter kirurgien

Å våkne fra narkose var den verste oppvåkningen jeg noen sinne har hatt. Det var som om jeg var i en veldig dyp og fredfull søvn som jeg bare ble røsket ut av, hvor alt gjorde vondt. De hadde operert ferdig, festet et dren til såret, og satt på en kompresjonsbandasje rundt brystet mitt.

De trillet meg inn på et rom hvor jeg fikk komme meg, og jeg fikk vann, saft og noen kjeks. Her var også Ida, så jeg hadde selskap mens jeg våknet til.

Jeg hadde litt smerter, så jeg ble satt på ganske sterk smertestillende. Det gjorde at jeg ikke følte så mye, og i tillegg ble lettere rusa. Jeg husker jeg hadde det ganske moro og vitset om alt mulig rart.

Metoden

Ved konsultasjonen hadde kirurgen fortalt meg at han skulle ta kirurgien i to omganger: først for å fjerne brystvevet, så deretter redusere størrelsen på areola. Etter operasjonen fortalte kirurgen meg at han gjorde alt i samme omgang. Dermed sparte jeg noen tusen og en ny runde med operasjon.

Han hadde snittet en smultring rundt brystvorten, og fjernet ytterste del av areola. Gjennom dette snittet fjernet han brystvevet før han lukket snittet. Til slutt satt han inn et dren som fjerner blod og væske som jeg skal bruke i 1-3 dager etter operasjonen. Så fikk jeg en kompresjonsbandasje som holder alt på plass.


Restitusjon

Jeg tok drosje hjem noen timer etter operasjonen, og har stort sett vært oppegående. Hver 4-5 time må jeg ta smertestillende, men så lenge jeg gjør det har jeg ikke noen store smerter. Jeg har litt T-rex armer fordi jeg ikke kan løfte armene, så jeg trenger hjelp til noen oppgaver hjemme.

Jeg regner med å kunne starte med jobb og skole om 2-3 uker, og om 6 uker kan jeg begynne lettere trening. 


Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Sprøytedrama

Nedre kirurgi: Del 5 - De tyske klinikkene

Nedre kirurgi: Del 2 - Hvordan utføres nedre kirurgi?

Hormonbehandling i Norge (Del 1)

Testosteron: Dette skjer med kroppen