Fortsatt i forandring

Den første perioden på hormoner var utrolig tung, og det føltes ut som det tok all verdens tid før jeg så marginalt med fremgang. Jeg gransket meg i speilet daglig etter noen forandring, dessverre til liten nytte. 

Etter at jeg kom i stemmeskiftet og begynte å passere, så kunne det av og til virke som jeg var ferdig med å se forandringer. Etter omtrent 4 måneder sluttet jeg derfor litt å se etter.

Nå har jeg gått på hormoner i 8 måneder, og har lagt merke til at kroppen min fremdeles er i forandring. Jeg legger fremdeles på meg muskler, stemmen har blitt dypere og mer stabil, og ansiktet mitt tar sakte men sikkert form.

Stemmen min har blitt veldig dyp, også til å være mannestemme. Voice Pitch Analyzer registrerte den laveste enden av stemmeleiet mitt til å være utenfor den normale skalaen.

Å se disse forandringene har vært en god påminnelse om at transisjon er et langtidsprosjekt, og at det tar gjerne 5-7 år før man fullstendig slutter å se forandringer. Ting tar tid, og det er viktig å være tålmodig.Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Sprøytedrama

Nedre kirurgi: Del 5 - De tyske klinikkene

Nedre kirurgi: Del 2 - Hvordan utføres nedre kirurgi?

Hormonbehandling i Norge (Del 1)

Hvorfor "transe" er et skjellsord