Fertilitetsbehandling - del 1

Etter litt research har jeg kommet frem til at det er nødvendig med hysterektomi, altså fjerning av livmor og eggstokker, før jeg kan ta noen form for underlivskirurgi. Etter en hysterektomi vil jeg naturlig nok bli steril, og må derfor først bestemme meg om jeg skal fryse ned eggceller slik at kan få egne barn senere.

Hvordan kan trans menn få barn?

Trans menn kan få barn på tre forskjellige måter. Den første måten er å bli gravid, enten naturlig eller ved kunstig befruktning. Dette alternativet krever at man slutter på testosteron og gjennomgår et fullstendig svangerskap og en fødsel, noe som er fullstendig utelukket for meg. Det andre alternativet er å fryse ned egg som deretter befruktes og bæres frem enten av en selv eller av en surrogat. Begge disse alternativene resulterer i et barn med ens eget genetiske materiell. Et tredje alternativ er adopsjon. Mitt førstevalg er nok surrogati, med adopsjon som andrevalg dersom surrogati ikke kan gjennomføres.

Nye regler for surrogati

I Norge har det tidligere vært ulovlig med surrogati. Som resultat har det også vært ulovlig å fryse ned egg dersom de ikke planlegger å bære frem barnet selv. Disse reglene ble nylig endret, slik at det nå er lovlig med surrogati dersom det er ens egen partner som bærer frem barnet. Dette er en game-changer for mange av oss, og det kan antyde at surrogatilovene blir enda friere i fremtiden. 

Jeg ønsker å få egne barn, og det er ikke utenkelig at jeg ender opp med en partner som har de rette delene og viljen til å bære frem et barn. Det eneste som hindrer meg nå er hvorvidt jeg er villig til å gjennomgå den medisinske prosessen av å fryse ned eggceller. Slik jeg forstår det kan den være svært krevende både fysisk og mentalt, og enhver må vurdere om de ønsker å utsette seg selv for det. 

I neste innlegg vil jeg skrive mer detaljert om selve behandlingen og hva den innebærer. Senere vil jeg skrive hva jeg bestemmer meg for og hvilke steg jeg kommer til å ta videre.Kommentarer

  1. Takk for ny info. Når ble dette endret?

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei! Disse reglene ble endret høsten 2020 hvis jeg husker riktig. Det er veldig nylig hvert fall

      Slett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Sprøytedrama

Nedre kirurgi: Del 5 - De tyske klinikkene

Nedre kirurgi: Del 2 - Hvordan utføres nedre kirurgi?

Hormonbehandling i Norge (Del 1)

Hvorfor "transe" er et skjellsord