Transhjelpen - En ressurs og nettbutikk for transpersoner

Jeg ønsker å benytte bloggen min til å spre informasjon om Transhjelpen.no, som er en uavhengig ressurs og nettbutikk for og av transpersoner. 

Oliver, som driver Transhjelpen, er selv trans og jobber for å skape et samlested for ressurser og hjelpemidler rettet mot transpersoner som er uavhengig av norsk helsevesen, organisasjoner eller politiske instanser. Målet er en plattform for kunnskapsdeling mellom transpersoner og tilgjengeliggjøring av hjelpemidler som ikke tilbys andre steder i det norske markedet.


Logoen til Transhjelpen.no
Logo brukt med tillatelse fra Transhjelpen

Nettbutikken

For kun noen få år siden var det omtrent umulig å finne hjelpemidler som f. eks. bindere og packere i noen norske butikker, og de hjelpemidlene som var tilgjengelige måtte man få via norsk helsevesen og var ikke nødvendigvis av særlig god kvalitet. Mange av oss har måttet handle fra utlandet for å få et bedre utvalg, og da medfølger toll, høye fraktkostnader og lang leveringstid.

Nettbutikken til Transhjelpen har fylt denne mangelen i det norske markedet, og importerer fra en rekke populære internasjonale leverandører som Underworks, TransMissie, Exoogeen, Rodeoh, TransTape og Translingerie. Og det virker som butikken stadig utvides med produkter fra nye leverandører.

Jeg har selv handlet der flere ganger, og synes det er mer praktisk enn utenlandske butikker siden pakkene sendes fra Norge og dermed får kortere leveringstid. Det er også sporing på pakkene, som ikke er en selvfølge når man handler i utlandet.

Informasjonsdeling

I tillegg til å være en nettbutikk brukes også nettsiden som et samlested for informasjon om kjønnsbekreftende behandling og behandlingssteder uavhengig av Rikshospitalet, både innad og utenfor norge, hvor transpersoner selv er kilden til informasjonen. 

De har en egen side som forklarer hvordan man får proteser dekket av NAV uten å måtte gå gjennom Riksen, samt andre ressurser rundt det med kjønnsidentitet for transpersoner og deres familie/partner/venner.

Transhjelpen har også en blogg skrevet av Oliver selv, hvor han deler personlige erfarniger med det norske helsevesenet, samt informasjon om produktanmeldelser og giveaways.

Rabattkode på Transhjelpen.no

Oliver har gitt meg en rabattkode som jeg kan dele med leserne av bloggen min. Hvis du planlegger å handle noe fra Transhjelpen.no i løpet av året anbefaler jeg å ta i bruk koden, så kan du spare litt penger.


Rabattkode:    LEVI23

Gir 15% rabatt på en hel ordre, gjelder ikke produkter som allerede er på tilbud. 
Koden er gyldig ut 2023


For mer informasjon kan Transhjelpen følges på Facebook og Instagram.

Obs: Dette innlegget er ikke betalt av Transhjelpen, men jeg kjenner Oliver som driver det og jeg har tidligere fått 2 produkter av type packing undertøy som jeg har testet ut og skrevet omtaler om i nettbutikken. Dette innlegget tilbydde jeg selv å skrive, ikke bare som takk for produktene, men også fordi jeg genuint mener Transhjelpen er en god ressurs som fyller en mangel vi har i det norske markedet.Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Sprøytedrama

Nedre kirurgi i utlandet (EU/EØS) - Hvordan få støtte fra HELFO

Det ingen fortalte meg om hysterektomi (Hysterektomi - del 2)

Nedre kirurgi: Del 2 - Hvordan utføres nedre kirurgi?

Testosteron: Dette skjer med kroppen