Toppkirurgi - fjerning av bryst

Etter 5 måneder på testosteron føler jeg nå det er på tide å starte prosessen av å få gjennomført toppkirurgi - altså å operere vekk brystvev for å få flat brystkasse.

Hva er toppkirurgi?

Toppkirurgi er et klengenavn for kirurgi i brystområdet; enten for å forstørre brystene hos kvinner, eller for å fjerne brystvev hos menn. På norsk kalles det gjerne også brystreduksjon, men i trans-miljøet brukes begrepet toppkirurgi da en slik feminin betegnelse kan vekke dysfori.

Hvordan gjør de det?

Det finnes mange forskjellige teknikker for toppkirurgi hos menn, og hvilke som egner seg best varierer fra person til person. En med stort brystområde krever en annen tilnærming enn en som har mindre bryst.

Double-incision

Metoden som brukes aller mest har det engelske navnet double-incision top surgery, eller bilateral mastectomy, og egner seg best for de som har medium- til store bryst.

Kirurgen lager to snitt på undersiden av og langs brystmuskelen. Huden trekkes tilbake, brystvevet fjernes, og i tillegg kan det utføres fettsuging for å tilpasse konturene. Brystvortene fjernes slik at størrelsen kan endres, deretter festes de tilbake igjen på brystet. Hele operasjonen utføres på 3-4 timer.

Resultatet ligner illustrasjonen under. En får gjerne to arr langs brystmuskelen, men disse vil bli mindre synlig etter hvert, spesielt hvis en har store brystmuskler. Det er noe risiko for tap av følelse i brystvortene, eller i verste fall infeksjon.

Keyhole

En annen populær metode er keyhole top surgery. Denne metoden egner seg best for folk med små bryst, og personlig vil jeg sannsynligvis gå for denne typen.

Her lages to snitt på undersiden av og langs brystvortene, og brystvevet fjernes ved fettsuging gjennom snittene. Kirurgen setter inn drenering som går under huden langs snittene, og som kommer ut av små snitt under armene. Operasjonen varer 1.5-3 timer. Dreneringen fjernes etter 5-7 dager.

Størrelsen på brystvortene forblir den samme, og det er ingen risiko for tap av følelse i dem. I tillegg får en ingen synlige arr.


Kilder:
https://www.topsurgery.net/procedures/double-incision-top-surgery.htm
https://www.topsurgery.net/procedures/keyhole-top-surgery.htm


Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Sprøytedrama

Nedre kirurgi: Del 5 - De tyske klinikkene

Nedre kirurgi: Del 2 - Hvordan utføres nedre kirurgi?

Hormonbehandling i Norge (Del 1)

Hvorfor "transe" er et skjellsord