Hva jeg lærte av å date menn som mann

Når det kommer til sex, så er det kjent at menn ofte er driveren for samleie, mens kvinner er mer tilbakeholdende. Jeg har lenge trodd at det skyldtes forskjellen i kjønnshormoner som resulterer i høyere libido hos menn enn hos kvinner, men til tross for at libido kan være en påvirkende faktor så viser det ikke på langt nær hele bildet. Etter to år på testosteronbehandling kan jeg fortelle at libido ikke er noe problem fra min side, men likevel er det alltid jeg som holder tilbake når jeg dater cis menn. Dette har vist seg å bli et problem, fordi mange menn er vant med at ting går fortere for seg når de dater andre menn, og som resultat har jeg opplevd både utålmodighet og irritabilitet. Utålmodige menn var til dels et problem da jeg fremdeles ble tolket som kvinne, men forskjellen da var at det var mer akseptert å være tilbakeholdende, og menn var mer forståelsesfulle.

Jeg begynte å reflektere over hvorfor jeg var så tilbakeholdende, for jeg har jo aldri dratt på date med noen jeg ikke syntes var attraktiv. Så hvorfor tar det så lang tid før jeg er interessert i å ha sex med noen? En stund lurte jeg på om jeg var aseksuell, men jeg blir jo tiltrukket av andre mennesker, så fullstendig aseksuell kan jeg jo ikke være. Etter litt sjelesøking identifiserte jeg én følelse som var veldig avgjørende for hvorvidt jeg ønsket å ha sex med noen, og det var følelsen av trygghet. Det viser seg at jeg for hver potensielle partner så vurderer jeg forholdet mellom risiko og belønning, og i de aller fleste tilfeller går regnestykket rett og slett ikke opp.

På godt og vondt er biologien min slik som den er, og jeg har det kjønnsorganet som jeg har. Med dette kommer større risiko ved sex enn det ville vært dersom jeg hadde hatt en penis. Testosteron fungerer ikke som prevensjon, så jeg kan fremdeles i teorien bli gravid hvis jeg har ubeskyttet sex. Jeg er derfor veldig nøye på å alltid bruke kondom, noe som ved flere anledninger har ført til klaging fra partnere som helst vil ha sex uten. Biologien min gjør meg mer utsatt for voldelige hendelser enn de fleste menn; transpersoner er en av demografiene som utsettes for mest vold i den vestlige verden. Jeg er liten til mann å være, og er dessverre heller ikke særlig sterk. Er jeg riktig uheldig så møter jeg på noen som ikke er grei, og da har jeg vanskelig for å forsvare meg. Som glasuren på toppen av kransekaka så får ikke folk med vagina orgasme like enkelt som folk med penis, og dermed blir det mange risikoer som skal veies opp mot potensielt liten eller ingen belønning.

Problemet er altså ikke at jeg ikke er tiltrukket av personen, eller at jeg ikke liker å ha sex. Helt ærlig, så elsker jeg sex, og skulle gjerne gjort det ofte. Men dagens dating kultur har gjort det svært vanskelig. Hvis jeg fikk velge selv, så skulle jeg gjort det på gamlemåten, hvor man blir kjent med mennesket før man hopper til køys.Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Sprøytedrama

Nedre kirurgi: Del 5 - De tyske klinikkene

Nedre kirurgi: Del 2 - Hvordan utføres nedre kirurgi?

Hormonbehandling i Norge (Del 1)

Hvorfor "transe" er et skjellsord