"Can I help you, babe?"

Jeg dro innom postkontoret i Alhambra for å sende av gårde søknaden om å endre juridisk kjønn, og da jeg kom frem hendte noe latterlig og litt komisk.

Klokken var omtrent midt på dagen og det var to unge damer foran og en mann bak meg i køen. Mannen som jobbet i skranken var minst 50, skallet og hadde en asiatisk aksent; da han ekspederte damene var det tydelig at han prøvde å være morsom i en flørtende tone. Damene fniste og han virket svært fornøyd etter at de dro.

Da det ble min tur holdt han den samme flørtende tonen mot meg, og ropte høyt "can I help you, babe?". Jeg passerer som mann mesteparten av tiden, men noen dager hvor jeg er ekstra rund i ansiktet og når håret har grodd litt for langt så er det en og annen som feiltolker meg for å være kvinne før de hører meg snakke.

Før i tiden ville jeg rykket til og gjort meg liten for å unngå oppmerksomhet, men etter månedsvis med transisjon har jeg gått tom for faener å gi. I stedet trakk jeg frem min dypeste, mest maskuline stemme og svarte høyt tilbake "hey babe, how you doin'?".

Mannens ansiktsuttrykk snudde tvert fra å være fornøyd til å ligne en som akkurat innså at fisen hans ikke var en fis likevel, og jeg hørte at mannen bak meg lo. Mannen i skranken var taus et øyeblikk så jeg fortsatte med min dype stemme og forklarte at jeg ville sende noen greier til Norge. Mannen ler usikkert og sier "I was just joking calling you babe".

Sånn går det når du er sexist på jobb, ditt svin! 

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Sprøytedrama

Hormonbehandling i Norge (Del 1)

Det ingen fortalte meg om hysterektomi (Hysterektomi - del 2)

Hvorfor "transe" er et skjellsord

Carl Lapp - En samisk trans mann fra 1600-tallet