Hvorfor det er vanskelig å være trans

Du har kanskje lest noe av det jeg har skrevet om kjønnsdysfori og dissosiasjon, og fordi jeg har laget egne innlegg om disse kommer jeg ikke til å utdype mer i dette innlegget. Så la oss se bort i fra de somatiske aspektene for øyeblikket.
Det verste, når du ser bort fra det rent fysiske, er ensomheten. Ikke misforstå, jeg har gode venner og en familie som er glad i meg. Men verden ser annerledes ut for meg, og dette perspektivet deler jeg med kun 0.6% av befolkningen. Fra en tidlig alder har jeg sett og opplevd mer enn gjennomsnittet, og det gjør jeg fremdeles.
Min verden er ikke den samme som din. Du kan kritisere meg for valgene jeg tar og måten jeg fremstår, men jeg gjør kun det jeg må for å holde hodet over vann. Noe virker som et valg for deg, er ikke nødvendigvis velgbart for meg.
På den annen side har det gjort meg til en kynisk jævel som egentlig har sett alt for mye, og traumatisert meg til en hårfin perfeksjon.

Kommentarer

 1. Ærligheten din kan ingen ta ifra deg og heller ikke dine valg. Men det er viktig den indre kamp ikke blir en ytre kamp hvor omverden blir fienden. Bare du kan forstå deg og du behøver ikke forsvare eller forklare for noen.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er veldig sant, Tonje. Derfor føler jeg det er viktig med åpenhet. Takk for kommentar : )

   Slett
 2. Hei Levi
  Jeg leste gjennom bloggen din i går og skjønner deg bedre nå. Jeg har jo sett deg som liten og noe av barndommen din. Jeg trodde den gangen da du var liten, at det bare dreide seg om at du var sjenert. Men etterhvert skjønte jeg at noe ikke stemte, men jeg visste ikke hva. Kanskje jeg hadde en intuisjon, men som du har skrevet tidligere, ingen visste den gangen at man kan være annet kjønn, enn det man er født med. Jeg er glad i deg og ønsker deg lykke til.
  Hilsen Onkel.

  SvarSlett
 3. NorskeTankeriDanmark20 februar, 2019 04:21

  <3

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Sprøytedrama

Nedre kirurgi: Del 5 - De tyske klinikkene

Nedre kirurgi: Del 2 - Hvordan utføres nedre kirurgi?

Hormonbehandling i Norge (Del 1)

Hvorfor "transe" er et skjellsord