Plutselig uten testosteron

Å være uten testosteron er det mest skremmende jeg har opplevd siden jeg startet transisjon. Etter alt jeg måtte gjennomgå for å komme dit jeg var kommet var det forferdelig å kjenne at ting begynte å gå tilbake slik det var før.

Ny behandling i Norge

Nylig gikk jeg fra å selv-injisere en liten mengde T en gang i uka, til den Norske behandlingsmetoden som er å få injisert en stor mengde i rumpemuskelen hver 12. uke.

Den nye behandlingstypen fungerer stort sett greit dersom du starter fra null, men for meg som allerede har et stabilt nivå av T blir det litt annerledes.

Nebido

Den nye typen T heter Nebido, som er et langtidsvirkende testosteron med en halveringstid på 20-30 dager. Den bruker lang tid på å bygge seg opp og stabilisere T-nivået i kroppen, men holder nivået stabilt etter en stund på behandlingen.

Tidligere har jeg gått på testosteron cypionat, som er et mer kortidsvirkende testosteron med halveringstid på 8 dager.

Testosteronnivået stupte

Den samme dagen jeg startet på Nebido sluttet jeg også på test cyp. Siden test-cyp er veldig korttidsvirkende og Nebido bruker lang tid på å ta seg opp i kroppen, så fikk jeg et tidsrom hvor jeg hadde svært lave T-nivåer.

Reversert fremgang

Da jeg startet var T-nivået mitt veldig høyt fra før av, så til å begynne med gikk det fint. Etter hvert følte jeg meg gradvis oftere dysforisk. Etter en stund begynte jeg også å se fysiske endringer.

Det første jeg la merke til var stemmen. Den var fremdeles dypere enn før jeg startet, men hadde blitt mye mer pinglete og mistet den rungende følelsen i brystkassa som brukte å komme mens jeg snakket.

Det neste jeg la merke til var ansiktet. Jeg kan ikke helt sette fingeren på det, men ansiktet mitt forandret seg nok til at jeg kunne legge merke til det. Etter hvert gjorde det vondt å se meg selv i speilet, akkurat slik som det brukte å gjøre før.

Somatiske plager

Omtrent 25 dager inn i den nye behandlingen hadde jeg konstant hodepine og leddene i kroppen verket. Jeg var slapp og tom for energi, og det føltes ut som jeg hadde influensa uten feber. Et par kvelder fikk jeg migrene-lignende symptomer, hvor jeg rett og slett bare måtte legge meg å sove.

Rundt dag 30 følte jeg ubehag i de reproduktive organene. Det var som et rustent maskineri som lenge har stått ubrukt sakte begynte å kjøre i gang igjen. Jeg fikk smerter ganske lik de jeg tidligere brukte å få før jeg fikk blødnigner, og dette var nok til å tippe meg over kanten.

Ble desperat

Jeg mistenkte at T-nivået mitt hadde blitt svært lavt, så jeg gjorde min egen research på Nebido og testosteronbehandling. Ifølge Nebidos egen produktbeskrivelse skal de to første injeksjonene gjøres med 6 ukers mellomrom i stedet for 12 uavhengig av tidligere testosteronbehandling, nettopp fordi det bruker lang tid på å bygge seg opp i kroppen. Dette hadde legen min oversett.

Da jeg forsøkte å kontakte legen fikk jeg beskjed om at han har ferie de neste to ukene, og at hans neste ledige time først er om en måned. Det var alt for lenge å vente.

Tok saken i egne hender

Jeg mener det er viktig å gjøre hormonbehandling i samarbeid med en kompetent lege, og det er absolutt ikke noe en bør styre på egenhånd. Men jeg ble satt i en svært vanskelig posisjon, og desperasjon drev meg til å behandle meg selv.

Jeg hadde fremdeles litt testosteron cypionat liggende i en skuff fra den tidligere behandlingen min. I går tok jeg en liten dose av den, og allerede i dag føler jeg meg mye bedre.

Til tross for at jeg føler meg bedre er det alltid en risiko for at jeg feildoserer meg selv. Derfor har jeg bestilt testosteron-tester på nett. De fungerer slik at du stikker deg i fingeren, deretter sender du blodprøven med post til et labratorium. Resultatene får du på en app.

Jeg har ingen planer om å medisinere meg selv langsiktig, men frem til jeg kan få hjelp av legen min kommer jeg til å holde et øye med T-nivået mitt, og ta en liten dose test-cyp dersom det blir for lavt igjen.


Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Sprøytedrama

Nedre kirurgi: Del 5 - De tyske klinikkene

Nedre kirurgi: Del 2 - Hvordan utføres nedre kirurgi?

Hormonbehandling i Norge (Del 1)

Hvorfor "transe" er et skjellsord