Nedre kirurgi: Del 1 - Alt du lurer på om meg og mitt kjønnsorgan

 Overraskende mange er uvitende når det kommer til genitalkirurgi hos transpersoner. Jeg har fått spørsmål om kjønnsorganet mitt, både direkte og indirekte, og derfor skal starte en ny bloggtråd hvor jeg snakker om dette i mer detalj og tar opp temaer som folk kanskje lurer på men er redd for å spørre om. Dermed vil jeg advare deg her i tilfelle du ikke har fått det med deg alt: i denne bloggtråden blir det snakk om kjønnsorganer. Men først vil jeg starte med å si at selv om jeg snakker åpent om nedre kirurgi i denne bloggen, så er det jævlig rart å gå å spørre noen om hvordan kjønnsorganet deres ser ut og fungerer. Hva noen har i buksene er privat, og jeg er overrasket over hvor mange mennesker som ikke forstår dette. Hvis du er nysgjerrig om genitalkirurgi generelt, så finnes de fleste svar enten på denne bloggen eller ved hjelp av et enkelt Google søk. Jeg svarer også så godt jeg kan på det meste av spørsmål gjennom bloggen, enten i kommentarfeltet eller gjennom kontaktskjemaet på nettsiden. Men utover det, så blir verken jeg eller andre transpersoner generelt glad av å bli stilt slike private spørsmål uoppfordret, og setter pris på om du gjør din egen research i stedet 😊 

Stick figure asking about genitals

Slik ser kjønnsorganet mitt ut

I tilfelle du bare er nysgjerrig og kun vil ha et raskt svar på hvordan mitt kjønnsorgan ser ut, så starter jeg med det slik at du kan få fred i sjelen og gå videre med livet. Jeg har ikke tatt noen form for nedre kirurgi, og har fremdeles kjønnsorganet jeg ble født med. Nedre kirurgi er ingen nødvendighet for å gjennomgå transisjon. Du ville blitt overrasket over hvor lite det har å si for hvorvidt en passerer som mann, og mange klarer seg helt fint uten og ser derfor ingen grunn til å utføre kirurgi på organer som i grunnen fungerer helt fint. 

Skal jeg ta kirurgi nedentil?

Det korte svaret her er kanskje. Hadde genitalkirurgi vært en enkel og forutsigbar prosess ville jeg sagt ja med en gang. Dessverre er det ingen som er gode på slike operasjoner her i Norge, og generelt i verden er de tilgjengelige metodene svært omfattende og med høy komplikasjonsrate. Ikke bare er kirurgi i utlandet svært dyrt, men i verste fall kan jeg risikere tap av funksjon og følelse i tillegg til permanente skader, og jeg må vurdere om det er verdt risikoen. Stellet jeg har i dag er tross alt fungerende, selv om det ikke er helt sånn som jeg selv ville foretrukket.

Jeg er i prosessen av å undersøke hvilke muligheter jeg har, hvem som tilbyr hvilke operasjoner, hva det koster, og om det er noe for meg. Jeg har, som sagt, ikke bestemt meg enda, og det kan godt hende at jeg bestemmer meg for å la være og at denne bloggtråden dør ut ganske kjapt. Men hvem vet, man må jo bare prøve og se. Uansett vil jeg dele mine (sn)oppdagelser her i denne bloggtråden 😊
Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Sprøytedrama

Nedre kirurgi: Del 5 - De tyske klinikkene

Nedre kirurgi: Del 2 - Hvordan utføres nedre kirurgi?

Hormonbehandling i Norge (Del 1)

Hvorfor "transe" er et skjellsord