Nedfrysning av egg i Sverige - Del 2

Her kommer en oppdatering på hvordan det har gått så langt i prosessen av å fryse ned gameter. I skrivende stund sitter jeg i en leilighet i Stockholm med hjernetåke og forsøker å formulere fullstendige setninger. Medisinene gjør meg litt sliten og surrete, så jeg beklager dersom dette påvirker kvaliteten av innlegget.

Dette innlegget er en etterfølger av Nedfrysning av egg i Sverige - Del 1.

An egg holding a Swedish flag

Å slutte på testosteron

Den 19. august tok jeg min siste sprøyte med Nebido før uthentingen. Den første halvannen måneden gikk dette helt fint, og jeg tenkte ikke så mye over det, men etter hvert begynte jeg å merke det både fysisk og mentalt. 

Den siste tiden før uthentingen har jeg vært svært deprimert, i tillegg til at jeg har blitt fysisk svakere. Utseendemessig har jeg merket svært liten forskjell, men de siste par ukene har jeg sett litt forskjell i ansiktet. Det har vært en prøvelse, og jeg har måttet jobbe med meg selv for å ikke tenke for mye på det.

Andre konsultasjon hos Livio Gärdet

Den 24. november tok jeg en dagstur til Stockholm for å sette i gang behandlingen. Her ble det tatt blodprøver og ultralyd, og jeg snakket med en lege for å diskutere behandlingsplanen. Jeg fikk ikke snakke med den samme legen som forrige gang, og legen jeg snakket med var noe stresset da klinikken var underbemannet.

Jeg fikk en omtrentlig behandlingsplan hvor jeg skulle komme 2 ganger til på ultralyd den 2. og 5. desember, og at uthentingen skulle skje omtrent den 7. desember. Legen skrev ut en elektronisk resept til meg for stimulerende sprøyter, som jeg hentet ut samme dag på et avtalt apotek i Sverige. Disse medisinene kostet litt under 9000 svenske kroner.

Selve behandlingen har en fastpris på 35 000 SEK, og denne konsultasjonen samt alle prøvetakinger etterpå var inkludert i prisen.

Follikelstimulerende sprøyter

Medisinene jeg hentet ut i Stockholm var to typer sprøyter. Den første var Bemfoula, som jeg startet på den 26. november. Denne sprøyten stimulerer eggstokkene til å modne flere egg samtidig, slik at man har så mange modne egg som mulig på uthentingsdagen. Den andre sprøyten, Fyrmadel, startet jeg å ta den 1. desember. Denne sprøyten forhindrer eggløsning, slik at man holder på de modne eggene frem til uthentingsdagen. Begge disse sprøytene gikk jeg på frem til 7. desember.

Bivirkningene av disse sprøytene har først og fremst vært tretthet og hjernetåke. I starten merket jeg lite på humøret, men mot slutten følte jeg meg veldig lei av alt. Mot slutten hadde jeg svært lavt energinivå, og gikk knapt utendørs.

De første 2-3 dagene av behandlingen gikk det fint å trene dersom jeg tok det rolig, men etter hvert begynte jeg å føle meg veldig sprengt, og trening ble for tungt. Sprøytene gjør at folliklene vokser så de blir like store som små druer, og har man mange av disse kan man føle seg sprengt og ukomfortabel.Bemfoula og Fyrmadel med pakning


Ultralyd hos Livio i Oslo

For å spare på reisekostnader gjorde jeg et nytt forsøk på å få en ultralyd hos Livio klinikken i Oslo. Sist jeg prøvde på dette noen måneder tidligere fikk jeg bare beskjed om at de ikke behandler transpersoner. Denne gangen gikk det bedre, og jeg fikk ingen motstand fra personen jeg snakket med. Jeg booket en ultralyd fredag den 2. desember.

Selve ultralyden gikk helt fint. Jeg hadde med et skriv fra Livio Gärdet om hva som skulle måles, og ba de videresende resultatene direkte til dem. Senere den dagen ringte Livio Gärdet meg og fortalte at resultatene ser bra ut og at det sannsynligvis blir uthenting onsdag den 7. desember.Bemfoula og Fyrmadel sprøyter


Opphold og behandling i Stockholm

Neste ultralyd var hos Livio Gärdet mandag 5. desember, og jeg antok at uthentingen skulle skje onsdag 7. desember. Dermed booket jeg bare en AirBnb i nærheten av klinikken frem til torsdag. Jeg er så heldig at jeg kan jobbe remote, og trengte derfor ikke å ta meg noe særlig fri fra jobb.

Etter ultralyden på mandag ble jeg fortalt at det beste er å vente til fredag 9. desember med uthentingen, i stedet for å ta det på onsdag, fordi det vil øke sjansene mine for å få nok eggceller at jeg slipper å gjennomgå behandlingen flere ganger. Jeg måtte cashe ut med litt over 3000 kr ekstra, men dette er småpenger sammenlignet med prisen for en ekstra behandling.

Siste ultralyd før uthentingen skjedde onsdag 7. desember. Her ble jeg fortalt at jeg har totalt 30 follikler, men at noen av disse er ikke modne nok til å kunne brukes. Likevel ser det veldig bra ut, og jeg kommer sannsynligvis over målet på 20 eggceller. Jeg fikk tidspunkt for uthenting kl 07:15 fredag den 9. desember. 

I tillegg fikk jeg med meg 2 sprøyter med Gonapeptyl som jeg skulle ta nøyaktig kl 21 onsdags kveld. Disse sprøytene skulle sette i gang eggløsningen slik at eggcellene var klare til uthenting fredags morgen. Vanligvis må man kjøpe disse sprøytene selv, men siden de hadde 2 stk liggende på klinikken fikk jeg bare disse, så da sparte jeg litt penger.


Gonapeptyl sprøyter


Hva skjer videre?

Kl. 21 i kveld skal jeg ta Gonapeptyl sprøytene, og fredags morgen skjer uthentingen. Jeg håper bivirkningene er overlevbare, og at jeg ikke blir for uvel. Sannsynligvis vil jeg ha smerter og være i dårlig form etter inngrepet, så derfor har jeg bedt om permisjon fra jobb denne dagen. På lørdag reiser jeg hjem igjen til Drammen.

Jeg kommer til å skrive et nytt innlegg etter uthentingen om hvordan det har gått.
Kommentarer

  1. Takk for at du deler, god bedring og håper du får en så smertefri reise hjem som mulig.

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Sprøytedrama

Nedre kirurgi: Del 5 - De tyske klinikkene

Nedre kirurgi: Del 2 - Hvordan utføres nedre kirurgi?

Hormonbehandling i Norge (Del 1)

Testosteron: Dette skjer med kroppen