Nedre kirurgi: Del 4 - Reisen til München

I skrivende stund (02.04.2023) sitter jeg på en AirBnb i Planegg i München, hvor jeg i morgen kl 12 har en konsultasjon for falloplastikk med dr. Liedl ved Urologische Klinik München-Planegg. Her skal jeg forsøke å få et behandlingstilbud for falloplastikk, og håpet mitt er at Helfo skal dekke så mye som mulig av dette.


Selfie av Levi foran en utsikt over München


Reisen

I dag tidlig stod jeg opp kl. 4 om natten for å ta toget til Gardemoen, hvor jeg derfra fløy videre med Lufthansa direkte til Franz-Josef internasjonale lufthavn i München. Her spiste jeg en liten lunsj før jeg tok T-banen videre mot Planegg. 

Jeg ble stuck en halvtime på en T-bane stasjon midtveis fordi banen jeg skulle bytte til hadde blitt forsinket pga. en pågående politiaksjon. Ellers gikk turen fint, og det var enkelt å finne frem hele veien til leiligheten hvor jeg hadde leid et rom for natten.

AirBnb verten min, Karl, var en vennlig mann i 60-årene som tok meg varmt imot med espresso og tysk bakst. Vi ble sittende å prate, og han fortalte meg at han har jobbet som tur-guide i mange deler av Asia, og har reist verden rundt. Jeg fortalte Karl hvilke jeg planer jeg hadde for min éne dag i München, og han tilbydde seg å kjøre meg inn til sentrum og vise meg rundt.

En gammel kirke


Karl ga meg en fantastisk guidet tur gjennom München hvor jeg fikk sett masse imponerende arkitektur, samt lære masse om byens historie og opprinnelsen av nazist-partiet i mellomkrigstiden. Etterpå slapp han meg av ved NS dokumentasjonssenteret, en utstilling som viste hvordan det politiske klimaet i Bayern i mellomkrigstiden førte til begynnelsen av andre verdenskrig. Museet hadde også en midlertidig utstilling som viste livet til skeive mennesker i tidsperioden, som var veldig spennende å se.

For en historie nerd som meg var museet veldig interessant - og ikke minst gratis - men selv jeg holdt bare ut én av fire etasjer før jeg ble sulten og ukonsentrert. Etterpå gikk jeg til nærmeste burgersjappe, Ruffs Burger, hvor jeg fikk den beste falafelburgeren jeg noensinne har spist, som jeg skylte ned med to øl mens jeg skravlet i telefonen og hentet meg inn igjen.

Dessverre var jeg her på en søndag hvor nesten alt er stengt. Likevel har jeg gjort mye mer på den éne dagen min her enn jeg hadde forventet, og jeg føler meg veldig heldig som hadde en så gjestfri vert. Neste gang jeg er her må jeg definitivt sette av flere dager, for München er en fantastisk vakker by, som jeg gjerne vil se mer av!


Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Sprøytedrama

Nedre kirurgi: Del 5 - De tyske klinikkene

Nedre kirurgi: Del 2 - Hvordan utføres nedre kirurgi?

Hormonbehandling i Norge (Del 1)

Hvorfor "transe" er et skjellsord