Det ingen fortalte meg om hysterektomi (Hysterektomi - del 2)

Hysterektomi har aldri vært noe jeg har lengtet etter å få, da organene det er snakk om aldri har vært til bry for meg. Hadde det ikke vært nødvendig for å kunne få videre nedre kirurgi hadde jeg mest sannsynlig latt være, da jeg ikke har trodd det ville utgjøre noen forskjell for meg.

Tiden etter operasjonen har jeg derimot blitt svært overrasket over hvor store endringer det har påført kroppen min.

< Hysterektomi på kort varsel (Hysterektomi - del 1)


Letthetsfølelse

Nesten umiddelbart etter oppvåkningen følte jeg meg "lettere" både fysisk og mentalt. Først trodde jeg det var pga. de harde smertestillende jeg hadde fått, men denne letthetsfølelsen forsvant ikke da jeg sluttet med smertestillende heller. Det føles som en emosjonell tåke har forsvunnet, og jeg føler meg mye klarere emosjonelt.

Folk rundt meg har foreslått at det kan være placebo fordi føler meg lettet etter å ha gjennomgått en kjønnsbekreftende operasjon, men jeg er temmelig sikker på at det ikke stemmer, da jeg ikke hadde lyst å opereres i utgangspunktet. Denne nye følelsen overrasket meg veldig, men på en positiv måte. Det kjennes rett og slett ut som om jeg har en annen hjernekjemi.

Jeg mistenker at de drastiske endringene i hormoner etter fjerning av eggstokker kan ha noe med saken å gjøre, uten at jeg kan si noe sikkert. Bra kjennes det ut, hvert fall.

Tiltrekningsmønster

Noe annet jeg har lagt merke til er at måten jeg blir tiltrukket av andre mennesker på har endret seg. Vanligvis er det en kompleks sammensetning av mange faktorer som gjør at jeg synes en person er attraktiv, men i det siste har jeg tatt meg selv i å bli mye mer visuelt tiltrukket av folk.

Hva dette kommer av tør jeg ikke si, men det er hvert fall noe som er annerledes nå i forhold til tiden før hysterektomi.

Sexlivet

Grunnen til at jeg velger å dele slike personlige ting i en offentlig blogg, er fordi jeg selv skulle ønske at noen andre delte denne informasjonen med meg. Forhåpentligvis kommer denne informasjonen til nytte for noen andre som befinner seg i samme situasjon i fremtiden.

Venner, familie, og andre som ikke ønsker å lese om sexlivet mitt må gjerne slutte å lese her. Dere er herved advart :)

Kortvarig dysfunksjon

Til de som ikke vet, når man går på testosteron vokser klitoris til størrelse med en micropenis, og oppfører seg litt på samme måte. Umiddelbart etter operasjonen opplevde jeg noe tilsvarende til erektil dysfunksjon nedentil, hvor stellet ble helt slapt og uresponsivt.

Da jeg oppdaget dette ble jeg veldig skremt, for jeg trodde noe hadde gått galt under operasjonen som gjorde at ting sluttet å fungere. Jeg fant ingen informasjon om dette på internett, og det var heller ingen av legene eller kirurgene jeg snakket med som sa at dette kunne skje. Jeg var redd for at dysfunksjonen var permanent, og at hele sexlivet mitt var ødelagt for alltid.

Heldigvis, da jeg stilte konkret spørsmål om dette på Reddit, så svarte mange mennesker at de opplevde akkurat det samme, og at det er helt vanlig. Det viser seg at generelt etter operasjoner i det området, så kan klitoris slutte å fungere en kort periode mens ting gror. Etter en uke så var alt som normalt igjen.

Orgasme

Orgasme kjennes veldig forskjellig ut! Tidligere spredte den seg ut over hele mellomkroppen, og særlig kjente jeg det i de indre reproduktive organene mine. Nå er orgasmen mye mer sentralisert i klitoris, og jeg føler det ikke på innsiden på samme måte.

Orgasme er med andre ord like kraftig som før, men mer sentralisert på ett sted.Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Sprøytedrama

Nedre kirurgi: Del 5 - De tyske klinikkene

Nedre kirurgi: Del 2 - Hvordan utføres nedre kirurgi?

Hormonbehandling i Norge (Del 1)

Hvorfor "transe" er et skjellsord